top of page

אחלה בחירה

תמונת הסופר/תנאור נרקיס

הרגלים גרועים של אנשים שמייצרים תוכן

עודכן: 12 בדצמ׳ 2021

אם הייתי צריך לבחור את ההרגל הגרוע ביותר שמפריע לאנשי תוכן לייצר תוכן הייתי בוחר בפרפקציוניזם. אבל יש עוד כמה הרגלים מחרבי יצירת תוכן ויצירתיות.



בתשובה זו אני רוצה לסקור 8 הרגלים גרועים שמחרבים לאנשי תוכן את היצירתיות ואת היכולת ליצור תוכן.

  1. פרפקציוניזם: אני סופר מאמין שעדיף לעשות משהו מאשר לא לעשות אותו בכלל. עדיף שתוכן יעלה לאוויר, מאשר שיישאר תקוע במגירה או יותר נכון קבור בתיקייה בקובץ המחשב. עדיף להוציא דברים לאור, גם אם הם מוכנים ברמה של 80%. למה? כי תמיד עדיף לעשות משהו מאשר להיתקע במקום. מחקרים שהמצאתי מראים שאנשים פרפקציוניסטים מגיעים לפחות תוצאות בחיים.

  2. לא להרים את הטלפון מיד כשאתם פוקחים את העיניים: כשהפעולה הראשונה שאתם עושים על הבוקר היא להרים את הטלפון שלכם, אתם הורסים את היכולת היצירתית שלכם. כי מה שתראו בטלפון, זה או חדשות או הודעות מאנשים שמפעילים אתכם ואומרים לכם מה הם רוצים שתעשו בהמשך היום או שסתם תבזבזו את הזמן שלכם בלהישאב לאיזה Feed של מישהו, זה פשוט לא עושה טוב ליכולת היצירתיות שלכם.

  3. אל תחכו למוזה, תגרמו לה לבוא: אני לא חושב שצריך מוזה כדי לכתוב, או כדי ליצור תוכן. זה משהו שהוא יותר סיסטמתי, זה משהו שאנחנו יכולים לתכנן אותו, לעודד את עצמנו להיכנס למצבים ולטריגרים שמפעילים בנו את הרצון לכתוב ולייצר תוכן. אז אם בכל פעם תחכו עד שתיפול עליכם ההשראה, תמצאו את עצמכם מייצרים הרבה פחות תוכן מאנשים כמוני. אז מה עושים? פשוט יושבים ומחליטים שעכשיו יש מוזה ועכשיו יש השראה ועכשיו כותבים לא משנה מה. דרך אגב, אחד הרעיונות שהכי שפיעו עליי בשנים האחרונות הוא הקשר בין יצירתיות לשעמום. לדעתי, דווקא שעמום הוא המפתח והטריגר הכי חזק ליצירתיות. בכל פעם שאני רוצה לפתור בעיה ואני פשוט משתעמם עליה משהו כמו 3 שעות, אני מצליח לפתור אותה. פתאום עולים לי רעיונות. אז נסו לשבת מול הלוח, או הדף הלבן או איפה שאתם מתכננים את התכנים שלכם, אתם תראו שדווקא משם יכולה לבוא יצירתיות. אז אל תחכו למוזות.

  4. אל תסמכו על ספונטניות, התכנון הוא קריטי להצלחה: אנשים שמיצרים תוכן רק ברגעים ספונטניים לא מצליחים לייצר תוכן לאורך זמן. אני בכל שבוע אייצר סרטון אחד ואני יודע כבר כמה חודשים קדימה, בקווים כללים, על מה אני הולך לייצר תוכן, על אילו דברים אני הולך לכתוב. אם אתם רואים שכל התכנים שיצרתם בשנים האחרונות היו רק ברגעים ספונטניים, זו נורה אדומה מאוד.

  5. אל תמחקו תכנים שלא זכו ללייקים, כי לא הכל ויראלי בחיים: תרשו לעצמכם לייצר גם קצת תכנים שלא בהכרח מעוררים עכשיו סערה ברשת. אני גם לא מיד מקבל עליהם פידבק חיובי על כל תוכן שאני מייצר. אחת היוטיובריות שאני הכי מעריך בעולם דווקא נתנה לי השראה בקטע הזה. היוטיוברית אשלי בקשי, שמגיעה מעולם האיפור, עולם אחר לגמרי משלי, שמחתי לראות בערוץ שלה שהיא השאירה את הסרטונים הישנים שלה וזה היה פשוט מקסים לראות את ההתפתחות שלה לאורך השנים. אז אל תמחקו כל תוכן שהעליתם גם אם הוא נראה לכם טוב עכשיו, אולי בעוד שנה אנשים פתאום יתחילו לצפות בו? אולי יום אחד בעתיד, אתם תסתכלו ותגידו וואו, זה היה חשוב. וגם אל תהיו Suckers של פופולריות, לפעמים אתם פשוט צריכים לומר משהו ושהעולם יקשיב לו, גם אם המסר לא היה הדבר הכי ויראלי שיש. אל תצפו מעצמכם בכל פעם לוויראליות הזו, כי התוצאה של התנהגות כזו לאורך זמן היא שכל הזמן תעלו את הרף לעצמכם, אתם לא תעלו שום דבר ותהיו פרפקציוניסטים ותרצו להעלות רק את הרגעים הכי טובים שלכם כי זה הכי מזויף שיש.

  6. אל תתקעו על פלטפורמה אחת, יש הרבה דגים בים: אני חושב שאחת הבעיות שלי בתור יוצר תוכן בשנים האחרונות היתה שנהגתי להיתקע בפלטפורמות אבל היום אני פשוט מכריח את עצמי להתפרס על עוד ועוד פלטפורמות. אם אתם מוכשרים ומייצרים תוכן טוב, מאוד יכול להיות שבעוד פלטפורמות הוא יתפוס עוד צורות, עוד קהלים, עוד אנשים. אז אל תישבו בתוך ההרגל של העלאה לפלטפורמה אחת מסוימת שכבר יש לכם בה עוקבים. תראו איזה קסם לי קרה בשניה שנכנסתי ל- Youtube והפסקתי להעלות דברים רק לפייסבוק. ואני יודע שעם הזמן אני אכנס לעוד ועוד פלטפורמות.

  7. אל תכתבו רק למגירה, לתכנים שלכם יש מקום: מי יודע מתי אנשים יקראו את הדברים האלה, מי יודע מה היה קורה אם הייתם מוציאים אותם לאור. יכול להיות שיהיה לזה ערך של תוכן ויכול להיות שהייתם עוזרים למישהו אחר או לפחות לעצמכם.

  8. אל תנסו לסבך, צרו תכנים נגישים וברורים: אנשים שצורכים תוכן רוצים להבין מה כתוב להם או מה הם רואים ומה הם חווים ואם אתם יותר מדי מורכבים ומשתמשים לפעמים בשפה גבוהה מדי, כדאי שתתחילו להנגיש את התכנים, שיהיה להם פשוט להבנה, כי אם לא תהיו פשוטים וברורים, פחות ופחות אנשים יוכלו להבין את המסר שאני רוצה להעביר. אז תנסו לחשוב האם לאדם שבצד השני יש מספיק ידע כדי להבין את מה שאתם אומרים.

אם כך, הרגלים זה דבר שמשפיע על האופן בו אנחנו מייצרים תוכן, אז אם אתם רוצים להשתפר בייצור התוכן שלכם תנסו להפטר מההרגלים הגרועים שלכם, ולאמץ הרגלים חדשים במקום.


178 צפיות0 תגובות

תגובות


bottom of page