top of page

אחלה בחירה

מה קהילה אמורה לתת לעסק שלך?

עודכן: 15 בדצמ׳ 2021

ולא אחסוך כאן גם את הדברים שהיא לא אמורה לתת לך.


כולם מדברים היום על קהילות. קהילות, קהילות, קהילות. לפני כמה שבועות, אפילו הסופר השכונתי היכן שאני גר החליט להשתמש במילה הזו, והצהיר על ״מבצע לחברי הקהילה שלנו״ ומחירים מיוחדים לרגל החג. לטעמי, יש אינפלציה מאד גדולה במילה ״קהילה״, שבאה לידי ביטוי בהמון תחומים. אפילו במשרדי הממשלה שלנו, יש היום ״המשרד לקידום קהילתי״ שזכה בארץ נהדרת ובטוויטר לכינוי המשפיל משרד הלק״ק.


בהחלט יש אינפלציה. אבל אתם חברים בקהילת התוכניסטים, עוקבים אחרי התכנים שלי ואתם באמת תקימו קהילה. כזו שהיא אמיתית, ולא בכאילו. בפוסט הזה אני רוצה לספר לכם על הקווים לדמותה של קהילה שמקדמת את העסק שלכם, ולאילו דברים אתם יכולים לצפות או לא לצפות מקהילה כזו.


קהילה זה כמו אגם מלאכותי לאגירת מי גשמים

אחד הבזבוזים הגדולים למשק המים, הוא חוסר היכולת לאגור את מי הגשמים. כאשר אלו יורדים בכמויות גבוהות, הם זורמים למערכת הביוב ומשם לים. המים הנדירים האלו, המתוקים, שכולנו כל כך צריכים לשתייה ולחקלאות - פשוט נשפכים לים. זה במקרה הטוב. במקרה הגרוע, כמו שתראו בסרטון המדהים הזה של ״כאן 11״ הגשם שיורד ומי הביוב שמצטברים זורמים למקורות המים בצפון ומזהמים אותם. תופעה נוראית, עצובה ומיותרת. אילו רק היינו יודעים לאסוף את מי הגשמים כראוי, לשמור עליהם מתוקים, לטפל בהם כמו שצריך, לצרוך אותם בעתיד ולהרחיק מהם את הזיהומים, הכל היה טוב.


קהילה היא בדיוק אותו מאגר מים מלאכותי שאוגר מי גשמים. כאשר אתם מרצים, צוברים לקוחות, מופיעים על במה - יורד עליכם גשם של אנשים חדשים, ואם אין לכם קהילה, אין לכם ״אגן היקוות״ לכל אותם אנשים שהיו ממש הרגע מול העיניים או הזום שלכם. פיתוח של קהילה יאפשר לכם לצבור את האנשים השונים שנחשפים אליכם, במקום אחד מסודר. בכל פעם שאתם מסיימים הרצאה, צוברים לקוחות חדשים, נחשפים לאנשים בדיגיטל או בפיזיקל, הכניסו אותם לקהילה.


אבל זה ממש לא נגמר שם. האנשים שנמצאים אצלכם עכשיו בקהילה, מטופלים באותה תשומת הלב שבה מטופלים מי גשמים שנקוו לבריכות מי גשמים או אגמים מלאכותיים. כאשר יש מישהו עם ביקורת שלילית עליכם או חוסר שביעות רצון, אתם תדעו את זה מיד בקהילה והדבר יעבור ברדארים שלכם (אתם תראו אילו תכנים עולים). בנוסף, במאגר הזה תוכלו להעשיר את המים, לתת להם את כל המינרלים והוויטימינים שצריך (תוכן שלכם) כדי שהמים יהיו מוכנים לשימוש בעתיד. כל מי שיש לו קהילה יודע שלעיתים אנשים נמצאים שנה-שנתיים בקהילה ורק אז הופכים להיות לקוחות, אחרי שהם התבשלו ועברו תהליך של למידה מהתכנים שלכם בתוך הקהילה.


קהילה היא לא לוח מודעות שלך העסק שלך

גם האנשים הכי מוכשרים שאני מכיר, שיש להם עסקים מצליחים, טועים בנקודה הזו שוב ושוב (עד שאני חודל אותם). הם בטוחים שהקהילה היא לוח המודעות של העסק שלהם, ושכל פיפס שהם מפרסמים הוא דבר שמעניין את חברי הקהילה. אז זהו, שלא. אם יש לכם מבצע חדש בעסק - זה לא מעניין את הקהילה. אם כתבתם עכשיו כתבה בגלובס והיא התפרסמה - זה לא מעניין את הקהילה. אם כתבתם עכשיו סטטוס בפייסבוק - זה לא בהכרח מעניין את הקהילה. אם יש לכם מוצר חדש - זה פאקינג לא מעניין את הקהילה, צאו מזה.


קהילה היא לא לוח מודעות למוצרים שלכם, היא לא לוח מודעות למבצעים שלכם, ובאופן כללי עדיף שאתם בתור מנהלי הקהילה תהוו פחות מ-20% מהתכנים שעולים בקהילה חדשה ופחות מ-5% מהתכנים שעולים בקהילה גדולה יותר עם מעל 2,000 חברים. למה? כי אנשים נכנסים לקהילות קודם כל בשביל להשמיע את הקול שלהם, ואחר כך כדי להקשיב לקולות של אחרים. הם רוצים שיישמעו אותם. ואם שומעים את העסק שלכם ואת מה שאתם עושים כל הזמן, הקהילה הזו תדרדר במהירות. אני הגבלתי את עצמי ללהיות פחות מ-1% מהתכנים שעולים בקהילה.

אבל קהילה היא כן המגזין והמוסף שלך

אז פחות מבצעים, הנחות, מוצרים וקישורים לדברים שכתבת. אבל מה כן? הנה כמה סוגים של פוסטים שהייתי באמת רוצה לראות בקהילות שלכם.

  1. לשאול את חברי הקהילה שאלה או להעלות סוגייה לדיון. תקשיבו להם, זה ישתלם וייתן לכם המון רעיונות גם לעסק שלכם.

  2. לספר על חברי קהילה שעושים משהו מעניין. אנשים מאד אוהבים להיות מתוייגים, שמדברים עליהם ומפרגנים להם. למה שלא תעשו את זה? כתבו יותר על חברי הקהילה שלכם מאשר על עצמכם.

  3. אמלק״ו: הפנו למאמרים מעניינים מהעולם ומהארץ, אך אל תשתפו סתם - אלא הסבירו מה כתוב בתוך המאמר. הקוראים שלכם יעריכו את ההשקעה.

אם שיתפתם משהו שאתם כתבתם, נסו לתת לקהילה נימה אישית ומכבדת יותר, לא סתם להדביק את הקישור, אלא להודות לחברי הקהילה שעזרו לכם לכתוב את זה בין אם בסיוע ובין אם בהשראה, למה החלטתם לפרסם את זה בקהילה וכל מידע אקסטרה שיכול לעזור להם.


גישה תכופה ומתמשכת ללקוחות שלך

ברשימת דיוור - אתם לא תפנו יותר מפעם בשבוע. בעמוד העסקי בפייסבוק - אף אחד לא רואה. ביוטיוב, קשה לייצר הרבה תוכן. באינסטגרם - אתם לא באמת מנהלים שיח. אבל בקהילה שלכם, יש לכם את ההזדמנות למגע מתמשך, יומיומי, מכיל ומקבל של קהל הלקוחות שלכם. בקהילה לא כל התבטאות שלכם חייבת להיות פוסט שלכם, אלא גם תגובה לאחרים. בקהילה אתם יכולים ״לבשל״ לאורך זמן לקוחות ולקטוף אותם ברגע האמת. הרבה פעמים מישהו נמצא זמן ממושך בתוך קהילה לפני שהוא הופך ללקוח משלם. אני לא מכיר אף כלי שעושה זאת באפקטיביות כזו.


זיהוי טרנדים ופידבקים מהלקוח

בתוך קהילה זה טבעי מאד שהחברים בה ישתפו במוצרים שהם רוכשים, בהתלבטויות צרכניות שלהם וזה בדיוק המקום שלכם בתור המנהלים שלה לזהות את השיח. אם תהיו חכמים מספיק לא להתעלם מהטרנדים, תזהו מהם השירותים והמוצרים שחברי הקהילה שלכם הכי זקוקים להם ותוכלו להציע להם אותם. בנוסף, בקהילה קורה לי המון פעמים שאני יכול לשאול שאלה לגבי סוגייה שאני מתלבט לגביה ולקבל כל כך הרבה תשובות איכותיות ומועילות מהחבר׳ה שנמצאים בקהילה - וזה כוח שמעתה יהיה בידיים שלכם.


היכולת למכור דברים שלא חשבת מראש עליהם

כל בן אדם שנמצא בתור שכיר ועומד לפתוח עסק חדש יודע את הדבר הבא: השנה הראשונה לעסק החדש שלו תצריך ממנו ויתורים מסויימים ברמת החיים לעומת התקופה שהיה שכיר. כי למרות שבלהיות עצמאי יש פוטנציאל להרוויח יותר, לוקח זמן להיקלט בשוק, לצבור לקוחות ולבסס אפיקי הכנסות יציבים וקבועים. אין הבדל בין קהילה חדשה לעסק חדש בהקשר הזה. לשניהם לוקח זמן להיקלט.


אבל כשזה קורה, אפשר להרוויח מזה המון. עוד דבר שאתם חייבים לקחת בחשבון הוא שברגע שיש לכם קהילה של אנשים שנלהבים סביב נושא מסויים, אתם יכולים לגרוף מכך הכנסות גם מדברים וממוצרים שלא חשבתם בהתחלה שאתם יכולים למכור להם. אתם יכולים אולי להתחיל לבנות קהילה עם הרצון למכור לחבריה סדנאות והרצאות, אך בסופו של דבר לגלות שאתם יכולים למלא הרבה יותר צרכים אחרים שלהם, כמו מכירת מוצרים פיזיים, כתיבת ספר בתמיכת הקהילה, לייצר להם שירותים חדשים ולגרוף על כך רווחים גבוהים בהרבה ממש שדימנייתם.


אבל


כל זה לא קורה אם אתם לא עוברים את השלב של לפתוח את הקהילה ולגרום לה להצליח להתבסס ולצבור קהל.


וכל זה לא קורה אם אתם לא מפנימים שתצטרכו בחודשים הראשונים לקהילה לעבוד מבלי לצפות לתמורה באופן מיידי.


השורות האלו נכתבו מתוך תובנות אישיות שלי, תובנות שלקח לי לא מעט זמן וניסיון להגיע אליהן. לכן אני מציע לכם.ן כאן אחלה הזדמנות לעזור לי לעזור לכם. בניתי קורס שאני מאוד גאה בו ובתכל'ס הוא הרבה יותר מקורס, הוא ממש בית ספר לניהול קהילות. שלב אחר שלב, בליווי שלי, אנחנו נבנה את קהילה סביב העסק שלכם. קהילה שתעזור לכם להפיץ את המסר שלכם הלאה, שתהפוך את חברי הקהילה ללקוחות משלמים ובעצם תוציא לפועל את כל הנקודות שפירטתי במאמר הזה. הסילבוס הוא אחד המושקעים שכתבתי ואשמח אם תבואו להתרשם ולהירשם בעמוד של בית הספר לניהול קהילות.


אגב, זה בסדר אם אתם מרגישים שאתם יכולים ויכולות לעשות את זה לבד. בדיוק בשביל זה נוצר הקורס הדיגיטלי שלי שכולו מדבר על אסטרטגיית תוכן וניהול קהילה. עשרות סרטוני הדרכה פרקטיים שילוו אתכם משלב בחירת שם לקהילה ועד בניית מודל עסקי עבורה. המחיר הוא 400 שקלים, שזה בעיני מחיר סופר משתלם ואת כל הפרטים, כולל הסילבוס הקפדני, תוכלו לראות בעמוד של הקורס הדיגטלי לאסטרטגיית תוכן וניהול קהילה.


מקווה שזה נותן לכם את כל המוטיבציה לבנות קהילה.


שלכם,

נאור




292 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Commentaires


bottom of page