top of page

אחלה בחירה

למה אנשים לא קוראים את התוכן שלכם?

עודכן: 13 בדצמ׳ 2021

החוויה של כתיבת תוכן יכולה להיות מאד מתסכלת כאשר אתם מרגישים שאף אחד לא צורך אותו. לכן, הוספתי כאן כמה סיבות שמהניסיון שלי חוזרות על עצמן כסיבות לכך שאנשים לא קוראים ומתייחסים לתוכן שלכם.


אתם ממוקדם בעצמכם ולא מצטטים אף מחקר או אנשים אחרים

זה אמנם הבלוג, ערוץ היוטיוב, או עמוד הפייסבוק שלכם. אבל בואו נסכים שאתם לא יודעים הכל, נכון? האם אתם מכירים בכך שיש עוד מקורות תוכן מאשר אתם עצמכם?



אם כל התוכן שאתם מייצרים הוא רק סביב הרעיונות והגחמות שלכם, אנשים לא ירצו לעקוב אחרי זה לאורך זמן. נסו לצטט אנשים בולטים אחרים, לספר על דברים שקראתם עליהם בבלוגים, מאמרים או ספרים (לא להתבייש לשים לינק), זה יגדיל את הקרדביליות שקוראים ייחסו לתוכן שלכם. אגב, ככל שאתם מלנקקים יותר למקורות קרדביליים, יש לכך גם השפעה חיובית על דירוג ה-SEO שלכם.


כאשר אתם מזכירים מספרים כמו סטטיסטיקות, בעיניי זה בגדר חובה לשים לינק למקום אמין בו מצאתם את המידע. אם אתם ביוטיוב ולא בטקסט, שווה להזכיר את השם של המקום במילים ולהשתמש בכרטיס ה-i של יוטיוב כדי לספר מאיפה לקחתם את הנתון. אחרת אתם עלולים להצטייר כבעלי כישורי-חרטוט אבל לא כמקצוענים.


תרגילון: לכו לתכנים הכי גרועים שלכם – אלו שאף אחד כמעט לא צפה בהם, ובדקו האם ציטטתם אנשים ומחקרים אחרים.


כלל אצבע לקחת הלאה: להכניס לכל פיסת תוכן 3 מקורות מידע שאינם שלכם.


אתם לא מפרסמים תוכן בזמנים קבועים

אני יודע שאני מהקיצוניים, עם 4 פוסטים בבלוג בחודש, 5,000 ביום בקהילה, 3 פעמים בשבוע בטלגרם, פה ושם ביוטיוב (מנסה להשתפר) ואחת לשבועיים בניוזלטר – אבל אם לא תהיו קיצוניים בזמנים הקבועים שלכם, אתם תפגמו בסיכויי החשיפה של אנשים לתוכן שלכם.


כאן אין לי מחקר, אבל אני רואה בתוצאות שאנשים סופר אוהבים דברים שחוזרים על עצמם. למשל, בקהילת התוכניסטים יעלה פעם בשבוע ביום חמישי תוכן על קריירה בתחום. לפעמים התוכן יותר טוב, לפעמים הוא פחות – אבל לאנשים כבר נוצרה ציפייה לזה, ואם בשבוע מסויים זה לא עולה, אנשים שואלים.


יש סיבה שנצרות, איסלאם ויהדות מצליחות במה שהן עושות. דתות יוצרות ריטואלים, הרגלים שלא מפסיקים במשך דורות. אמא שלי למשל, למרות שהיא נוסעת בשבת, פשוט לא מסוגלת להדליק אש בשבת ומבקשת ממני בכל ארוחת שישי להדליק בשבילה את הגז. תחשבו שאמא שלי מרגישה ככה בגלל ריטואל שנוצר לפני מאות שנים, ושהיה זכור לה מילדות. אני האחרון שיזלזל בכוחם של ריטואלים – להיפך, אני מאמץ.


תרגילון: נסו לכתוב על דף (או טבלת גוגל שיטס טכנולוגים שכמוכם) את המועדים האחרונים בהם פרסמתם תוכן ובדקו את ההפרשים מפעם לפעם ואת הפלטפורמות שהשתמשתם.


כלל אצבע להמשך: קחו את התוצאות של התרגיל ונסו לפרוס את התכנים הבאים שלכם על פני החודש הבא, בזמנים קבועים. למשל, אם היו לכם 8 תכנים בחודש, נסו לפרוס זאת בצורה קבועה: פוסט אחד בכל יום שני בבוקר כפול 4, פוסט אחד בכל חמישי בבוקר כפול ארבע.


יש לכם יותר מדי מסרים וזה מעייף




תרחיש דימיוני: אתם מגיעים לכנס ומישהו שואל אתכם ״מה אתם עושים בחיים?״. אם אתם עונים לו משהו כמו ״אני גם איש תוכן, גם מעצב מצגות, מדי פעם אני עושה פוטושופים לאנשים ועשיתי לאחרונה קורס ב-PPC, בתכל'ס אני עושה מיליון דברים״


סביר להניח שייאשתם את הבן אדם ממול. אל תהיו מה שנקרא ״סלאשרים״ אנשים שעושים הכל מהכל. אם הבלוג או היוטיוב שלכם, לפי אותה דוגמא, מדברים על יותר מדי נושאים שלא ארוזים עם מסר אחד, אתם מבלבלים את הצופים שלכם ביותר מדי נושאים וזה לא אידיאלי.


אגב, יותר מדי נושאים לא חייבים להיות מקצועיים כולם. עוד דוגמא לבעייתיות היא לקחת נכס דיגיטלי אחד שלכם, ולשים בו גם תמונות מהחיים האישיים שלכם וגם דברים מקצועיים. זה פשוט מבלבל את הקוראים וגם את הקורא הכי חשוב שזה האלגוריתם של פייסבוק שלא יבין באיזה נושא אתם עוסקים ואל מי עוד אפשר להראות את התוכן שלכם.


תרגילון: בדקו את 20 הפרסומים האחרונים שלכם לתוכן וכתבו על הדף בשתי מילים עבור כל אחד – מה היה המסר שלו.


כלל אצבע להמשך: נסו לייצר מסר אחד משלכם שקל לספר בכנס בשורה אחת, ונסו שכל תוכן שלכם ישקף את המסר הזה. למשל, המסר שלי הוא ״אני עוזר לאנשים לייצר תוכן״.



התוכן שלכם סופר-דומה לדברים אחרים וטובים יותר שכבר יש בשוק



״אין חדש תחת השמש״ – מוכן להסכים עם זה. אבל האם האור הגיע לכל המקומות? זו כבר שאלה יותר מעניינת. אם אתם רוצים שיתייחסו לתוכן שלכם, נסו להאיר נקודה ולהבהיר נקודה שאחרים לא התייחסו אליה, או התייחסו אליה בצורה חלקית מאד.


זכרו נקודה אחת שהיא סופר אינטואיטיבית. אם אתם מגיעים לעיר ויש שתי מסעדות, אחת יקרה ואחת זולה יותר, העשירים (ואוהבי השופוני) ילכו ליקרה, וכל השאר ילכו לזולה. נכון?


אבל אם יש תוכן מהמם ומושלם ביוטיוב, ותוכן מעאפן, מצולם גרוע ולא מקיף – אין שום סיבה שבעולם שתלכו לתוכן הגרוע. כי בתוכן כולם עשירים ותמיד יבחרו באופציה הטובה יותר. אז הטיפ שלי הוא שכדאי להיות טובים יותר, וכדי לא להשאיר את זה ערטילאי הנה כמה דרכים:

  1. תהיו מקיפים יותר: כתבו את התוכן שלכם באורך כפול מהמתחרה הטוב ביותר. כך אנשים שיגיעו לתוכן שלכם ירגישו שהוא מקיף.

  2. תהיו אמינים יותר: הוסיפו יותר מחקרים ומספרים סטטיסטיים שתומכים בעמדה שלכם.

  3. תחלקו על דעתו של מישהו מוביל בתחום: כמובן שלא לעשות את זה סתם… אבל אם אתם חולקים על מישהו שבמקרה הוא ממש מוביל בתחום, אנשים ירצו לקרוא את הדעה שלכם ואולי גם תעשו קצת בלאגן באינטרנט ותקבלו יותר חשיפה.

  4. צלמו טוב יותר : אני יכול לתת לכם מיליון נושאים שהצילום שלהם (במיוחד בעברית ביוטיוב) הוא פשוט כל כך גרוע לעומת מה שיש בחו״ל שמספיק שמישהו רק היה מצלם בלי צלם מקצועי אלא עם 4k באייפון, כבר היו לו יותר צפיות. אני לא אשים כאן דוגמאות אבל נסו למצוא סטיילינג לגברים ביוטיוב בעברית ותראו על מה אני מדבר.


תרגילון: בדקו תכנים של 2 מתחרים עם תוכן על נושאים דומים לשלכם ובדקו במה אתם יכולים להתעלות עליהם. (עיצוב? כמות תוכן? איכות? וידאו? הדגמות?)


כלל אצבע להמשך: תייצרו את תוכן לפי הרעיונות מהתרגילון הקודם.


אתם לא בעליו הגאים של נוהל הפצת תכנים מסודר

תגידו, אתם אמיתיים? נראה לכם שאתם תכתבו תוכן והוא פשוט ״יצוץ״ לאנשים מול העיניים, יהפוך להיות מקום ראשון בגוגל, יצוטט על ידי הניו יורק טיימס, ישותף אלפי פעמים בפייסבוק וטוויטר, מבלי שתנידו סקרול?


חברים – אתם חייבים נוהל הפצה לתכנים שלכם. לכתוב את התוכן זה סבבה, להפיץ אותו זה 80% מהעבודה. בואו למשל תראו את נוהל ההפצה הפסיכי שלי! מיפיתי עשרות קהילות פייסבוק בהן אני מפיץ פעם בחודש את התכנים שלי. זו טבלת אקסל מאד מסודרת ועם לינקים ובכל פעם שיש לי תוכן חדש אני מוודא שהתוכן הזה מופץ בקהילות פייסבוק רלוונטיות. אם אין לכם נוהל הפצה, איך אתם מתפלאים שהתוכן לא הופץ?




שאלות הן התשובה

אחת הטעויות הכי גדולות עם הבלוג שלי בחצי השנה הראשונה לקיומו, היא שתהליך המחקר שלי על רעיונות חדשים לכתיבה התבצע מהראש שלי. סתם גיגלתי, רשמתי רשימה של נושאים וכתבתי עליהם. קיוויתי שזה יעבוד, אבל וואלה, לא, זה פחות עבד.

מתי התחיל השינוי? כשהתחלתי לבצע את התהליכים הבאים:

  1. לשאול בקהילות פייסבוק מה מעניין אנשים: גם אם אין לכם קהילה משלכם, אף אחד לא עוצר אתכם מלשאול שאלות בקהילות אחרות ומקצועיות שאתם חברים בהן. אם אנשים מביעים עניין בנושא מסויים יש יותר סיכוי שהם יקראו עליו אחר כך, ולכם יש אפילו קצה חוט של אנשים לשלוח אליהם את התוכן שלכם כשהוא יהיה מוכן.

  2. להיות חברים של גוגל אנליטיקס: אני לא גאון גוגל אנליטיקס ומודה בזה. גם אין לי זמן להתעסק בזה יותר מדי. אבל אני כן בודק משהו אחד: איזה פוסטים היו הכי נצפים. כך גיליתי שבעוד אני מתמקד בדברים על יצירת תוכן, אנשים דווקא יותר מתעניינים באיך אני עושה דברים, ההרגלים שלי, הלייפסטייל שלי. כלומר – כשאתם לא מסתכלים אפילו פעם ב׳ – אתם שוכחים להכיר את הקהל שלכם ואת מה שמעניין אותו.


תרגילון ליישום פרקטי: העלו 5 שאלות בקהילות פייסבוק שונות עם נושאים עתידיים שאתם תוכלו להתעמק בהם ובקשו את עצתם של האנשים. שמרו את הפוסטים אותם העליתם ב-Save בפייסבוק, וכאשר תכתבו את התוכן, כתבו אותו בתגובה לאלו שהתעניינו בו וכך תביאו את הקוראים הראשונים לתוכן.


עדיין אין לך אסטרטגיית תוכן וקהילה של אנשים שמחוברים לעסק שלך?


אין לי בעיה להודות בזה שאת רוב הדברים שכתבתי כאן למדתי על בשרי תוך כדי תנועה. היום אני יודע להצביע על לא מעט דברים שעשיתי במהלך הדרך ואני משתף אותם בקורס הדיגיטלי שלי לבניית אסטרטגיית תוכן וקהילה. כי עם אסטרטגיית תוכן נכונה הקהילה שלכם יכולה להיות שווה המון כסף, ברגע שהיא תתחיל להביא לקוחות. יודעים מה, גם אם אין לכם עדיין קהילה, זה לגמריי בסדר. אבל כן צריכה להיות לכם אסטרטגיית תוכן. עשרות סרטונים פרקטיים שינחו אתכם איך לעשות את זה נכון ובתכל׳ס זה גם במחיר סופר-סופר משתלם, של 400 שקלים. אפשר להתרשם ולהירשם בעמוד הקורס לאסטרטגיית תוכן באתר ושם גם יחכה לכם הסילבוס.


ואם אתם מרגישים שאתם צריכים ליווי צמוד שלי בכל הנוגע לניהול קהילה וניהול התכנים שלכם אז בואו נדבר.



240 צפיות0 תגובות

Comentários


bottom of page