אם אתם מנהלים קהילת פייסבוק, בטח עלתה לכם השאלה כיצד למנות מגשרים (Moderators) בתוך הקהילה אותה אתם מנהלים. מגשרים יכולים לעזור לכם בניהול הקהילה, לחסוך לכם זמן, להגדיל את כמות חברי הקהילה ולשפר את איכות התוכן בה. אבל מצד שני, זה יכול גם להסתיים בסיוט, פגיעה בקהילה ובמקרים רבים של אי נעימויות. אז מאיפה מתחילים?
אתם צריכים תהליך נבון לבחירת מגשר ולא בחירה שרירותית
באמצעות נתוני Facebook Insights תוכלו לקבל מידע לגבי האנשים הפעילים ביותר בתוך הקהילה שלכם. אני ממליץ לכם להתבונן ברשימת האנשים הפעילים ביותר, לבחון את התכנים שכל אחד מהם העלה, וליצור מתוכם רשימה של אנשים שגם העלו תכנים איכותיים וגם נתפסים בעיניכם כאנשים ידידותיים ומסבירי פנים לקהילה. כדי לגשת לנתונים עליהם אני מדבר, הקליקו על החלק הימני העליון ב-Facebook Insights (צירפתי לכם תמונת מסך) ושם תקבלו את הרשימה המלאה של ה-Top contributors.
צרו איתם קשר וזכרו שגם הם צריכים להרוויח משהו מהגישור
לאחר שאיתרתם את הרשימה שלכם, תוכלו לפנות אליהם אחד אחד ולהציע להם להיות מגשרים. חשוב שתחשבו היטב מה הם ירוויחו מלהיות מגשרים בקהילה. לדוגמא, אם אתם מנהלים קהילה מקצועית, תוכלו להציע למגשר פינת תוכן קבועה שתסייע לו או לה במיתוג האישי שלהם. גם תשלום למגשרים היא פרקטיקה מקובלת, אך כאן אני ממליץ לכם לעגן את ההתקשרות עם המגשר בהסכם שבו מצויין שהמגשר אינו בעלים של הקהילה בשום צורה. (אגב, בשום פנים ואופן אל תיתנו למגשר.ת להיות Admin)
הגדירו משימות במשותף רגע לפני שקופצים למים
למנות מישהו כמגשר.ת בלי שברור מהו הצעד הבא, זה כמו לקפוץ קפיצת ראש לתוך בריכה ריקה. יש להגדיר למגשרים משימות ספציפיות, כאשר הנפוצות בהן אישור חברים חדשים לקהילה, ניתור תכנים בעייתיים אשר עולים בקהילה, מענה לשאלות מטעם חברי הקהילה, אישור של פוסטים לפי הכללים המנחים של הקהילה או פינות תוכן קבועות.
ספרו לקהילה על הדיירים החדשים בהנהלת הקהילה
זה לא צריך להיות סוד שהוספתם מגשר.ת לקהילה, אלא מקור לגאווה. כדאי להודיע לקהילה שיש מגשר חדש ולהציג אותו, את תפקידיו ובאילו מקרים יש לפנות אליו. לרוב זה מתקבל באהדה גדולה, במיוחד אם תשימו תמונה של מנהלי הקהילה ביחד עם המגשר החדש. כך למשל הגיבה הקהילה כשהכנסתי את רודריגו גונזלס כאחד המגשרים.
היו גם מקרים פחות נעימים
גם אני נפלתי בזה. צריך להיזהר מאד מסוג אחד של אנשים ומטעות נפוצה:
אנשים לא מתמידים: במסגרת ניהול קהילת התוכניסטים, מיניתי בעבר מגשרת, הצגתי אותה בקהילה, היא גרפה לייקים רבים ועניין רב. כעבור שבועיים, נעלמו עקבותיה והיא ״ירדה״ מהרעיון להיות מגשרת. זה גרם לי להרגיש לא אחראי מול הקהילה שלי ועליכם לנסות לוודא שאנשים באמת רוצים להיות מגשרים.
למנות בטעות מישהו בתור Admin: משפטית, מי שהוא האדמין של הקהילה הוא הבעלים שלה. שימו לב לא למנות (אלא אם כן התכוונתם לכך) מישהו בתור אדמין במקום מגשר, זה עלול להקנות לאותו ״משודרג״ להסיר אתכם מניהול הקהילה.
לסיכום, זה אחד הרעיונות הטובים להכניס מגשרים לקהילה. כמה מחבריי הטובים ביותר הם מגשרים. בלי ציניות, המגשרים יכולים להפוך באמת לחברים טובים שלכם ולקחת את הקהילה הכי רחוק שרק אפשר.
עדיין אין לך אסטרטגיית תוכן וקהילה של אנשים שמחוברים לעסק שלך?
קיבלתם פה כמה טיפים שלמדתי על בשרי במהלך השנים כמנהל קהילה עבורי ועבור אחרים. מאמין שהבנתם כבר שאסטרטגיית התוכן והקהילה שלכם יכולות להיות שוות המון כסף ברגע שהקהילה תתחיל להביא לקוחות. את כל זה אני משתף בקורס אסטרטגיית התוכן ובניית הקהילה, שהוא קורס דיגיטלי סופר פרקטי ונוח עם עשרות סרטונים שבהם תלמדו איך לייצר אסטרטגיית תוכן לעסק שלכם, שתהיה שווה כסף. שתהיה שווה לידים. שתעבוד בשבילכם במקום שאתם רק תעבדו בשבילה. המחיר סופר-סופר משתלם של 400 שקלים. אפשר להירשם בעמוד הקורס הדיגיטלי לאסטרטגיית תוכן באתר ושם גם יחכה לכם הסילבוס.
כמובן, שאם אתם רוצים ללמוד יותר לעומק איך מנהלים קהילה, אפשר לעשות את זה ביחד איתי בבית הספר לניהול קהילות, או לתת לי לנהל עבורכם את הקהילה :) יש על זה עוד פרטים כאן.
Comments