עבור אנשים ששולחים מיילים בתדירות גבוהה, השאלה שתמיד נשאלת היא כיצד לגרום לאנשים שיקבלו את האימייל לפתוח אותו ולצרוך את התכנים שמצויים בו. לשם כך אני משתף אתכם בכמה פרקטיקות שאני נוהג להשתמש בהן ועובדות לי. אך אני חייב להתחיל מהסוף - הטיפ הכי טוב שקיבלתי אי פעם, הוא להוסיף אימוג׳י כלשהו בכותרת😵 , כך שאם תיקחו אפילו רק את זה מהמאמר, כבר ניצחתם.ן.
כתיבת כותרות קצרות של לא יותר משבע מילים
לפי מחקר שערך אתר contactmonkey, שמטרתו היא שירות מעקב אחר אימיילים (email tracking service) ואשר ניתח מעל ל-30 מיליון מיילים, יותר מ-40% מהמיילים נפתחים (ונקראים) לראשונה במכשירי הסלולר. המסקנה: תשאיר את הכותרת קצרה וממצה. כמה שפחות מילים – כך פוחת הסיכוי שהכותרת תיקטע באמצע ותגרום למייל שלך להיראות לא מקצועי בלשון המעטה, עם מסר שככל הנראה לא יועבר או יועבר בצורה חלקית מאד. זכרו שמכשיר סלולרי ממוצע מסוגל להכיל בין 4-7 מילים בכותרת המייל לפני שהכותרת נקטעת.
מה שטוב לכותרות לכתבה, לא אידיאלי לכותרת למייל
שורות כותרת למייל שמכילות סימני שאלה יעלו בצורה דרסטית את הסיכוי של המייל שלכם להימחק. ייתכן שזה מכיוון ששאילת שאלות גורמת למייל שלך להיראות כמו מייל שיווקי, מה שבאופן אוטומטי שולח אותו לתיקיית הספאם שממנה כולנו מנסים להימנע. לכן, ההמלצה הברורה היא להעיף כל סימן שאלה מכותרת המייל שלכם. בקיצור: כל אחד שעוסק ב-Email marketing הולך להימנע מרגע זה והלאה מסימני שאלה. לעומת זאת, אם אתם כותבים מאמר, סימן שאלה הוא לא רע בכלל. העניין היחיד הוא שבכותרת למייל, זה פחות מומלץ.
תגידו מה אתם רוצים.ות מבלי להתבייש
לאף אחת אין סבלנות לשבת ולהשקיע במייל שלכם תשומת לב. לכן, כשאתם כותבים מייל למישהו במטרה למכור משהו, תגידו מה אתם רוצים ממנו – או בעגה המקצועית – USP, unique selling proposition. שמרו על שפה ברורה ופשוטה.
למשל, כותרת שמתחילה ב״רוצה לשלם פחות על הנסיעות הבאות שלך במונית?״ סביר להניח שתכניס את הקורא לפוביה שהוא צריך להיכנס ולעבד מידע כלשהו ולא תגרום לנו להקליק על המייל. לעומתה, הכותרת ״ספטמבר באובר: הנחה של 20 ש״ח לכולם״ תהיה הרבה יותר ישירה וברור שמי שמתכוון לנסוע החודש במונית עשוי להתעניין בה.
שלבו מילה נדירה אחת בכותרת
לקטגוריית המילים השחוקות ביותר יכנסו המילים: מבצע, הזדמנות, עכשיו, הנחה ואת השאר אתם יכולים לנחש בעצמכם. נסו לדחוף מילה קצת יותר נדירה לתוך הכותרת שלכם ותוכלו לזכות ליותר עניין. תוכלו להיעזר באתר הזה למציאת מילים נרדפות.
תזמנו את המייל לשעות מדוייקות לקהל ולמסר
יש לכם את הכותרת המושלמת ואתם לא יכולים לחכות לשלוח אותה לרשימת התפוצה? רגע, סבלנות. התזמון חשוב כמעט כמו התוכן עצמו. זה יכול לגרום להבדל עצום במספר הלקוחות הפוטנציאליים שפותחים את המייל ומתייחסים לתוכן שלו. כמה דוגמאות לחשיבות של זה. אם למשל אתם בתחום הבארים, ואתם יודעים שכולם יוצאים ל-Happy hour, אז כדאי לשלוח בשעה כמו 18:45 כותרת כמו ״איפה לשתות בירה עכשיו בתל אביב״.
אם אתם בתחומים מקצועיים יותר, נסו לחשוב מהם הזמנים בהם העוקבים שלכם עסוקים בלהשלים פערים או בטרדות העבודה, ולא תהיה להם תשומת הלב אליכם. מאחר ואנחנו לא תמיד צפויים, הכי חשוב זה כמובן למדוד ולראות מה עובד.
שדרו דחיפות ועכשוויות
ידעתם שמיילים שמייצרים תחושת דחיפות נפתחים ע״י קוראים עד 22% יותר? שימוש במונחים ומשפטים כמו ״יש לך 24 שעות להנות מ-30% הנחה על המוצרים שלנו״ יגרמו לקורא שלך להרגיש שהוא עלול לפספס משהו שכולם יהנו ממנו מלבדו אם הוא לא ימהר. אל תפחדו מלתת ״הצעה שיווקית״ – אנשים יודעים שאתם מנסים לגרום להם לקנות משהו, והם יעריכו את זה שאתם ברורים. נסו להיות מיידיים: גם ככה הזיכרון שלנו קצר ולכן מיילים שמתמקדים בעוד שבוע, או בחודש הבא, עלולים לגרור הפסדים משמעותיים בקרב קהל היעד שלכם.
הקפידו על תוכן מקוצר בגוף המייל
יותר מדי מילים יוצרות הסחת דעת מיותרת. תסבירו לקוראים בפשטות ככל הניתן למה הדיל שאתם מציעים להם הוא הדבר הכי טוב שהגיע לתיבת האינבוקס שלהם היום, או מה הסיבה שבגללה שלחתם להם את המייל. אל תלאו אותם ואל תלכו סחור סחור – זה מעייף. דרך מצויינת לעשות זאת היא באמצעות שימוש בכמה שפחות מילים – ביחד עם המחשות ויזואליות שמספרות סיפור או משוואות פשוטות שיסייעו להם להבין למה אתם מתכוונים.
הציבו כפתור ענק לקריאה לפעולה
אחרי שאנשים פתחו את המייל ואתם עומדים להציע להם משהו, צרו כפתור בולט וענק למימוש ההצעה. ה-Call to action שלכם צריך להיות מאד מאד בולט כדי שיהיה קל לפתוח אותו גם במובייל. לכאורה מדובר במשהו טריוויאלי, אבל תקראו את הנתון הבא – לפי מחקר שערך אתר campaignmonitor, השימוש בכפתורי לחיצה לעומת לינקים מבוססי טקסט ׳רגילים׳ (שתוצאתם אותה תוצאה), מגדיל ב-28% את הלחיצות של המשתמשים. למה זה קורה? בגלל סיבות שונות, כמו גודל (כפתור לחיצה יהיה לרוב גדול ובולט יותר מלינק רגיל), עיצוב (לכפתורי לחיצה לרוב יהיה עיצוב שונה מיתר הטקסט ולכן ימשכו תשומת לב גדולה יותר), צבע (לכפתורי לחיצה יהיה לרוב צבע שונה מיתר הטקסט והרקע) ועוד. אבל בשורה התחתונה: זה עובד יותר טוב.
התאימו את המייל לקהל
התאמת התוכן לקהל היעד שלכם הוא אחד הדברים החשובים ב-Email marketing. באתר Quora מצאו דרך טובה להתמודד עם ערימות התוכן שיצרו המשתמשים שלהם, והיו צריכים למצוא דרך למקד את התוכן עבור קהל יעד מותאם. לכן המיילים שתקבל מהם יהיו מבוססים על נתונים שהם מושכים מכל קורא וקורא שנכנס לאתר שלהם ו׳עוקב׳ אחר נושאים מסויימים. כך נוצר מצב שכל קורא שנמצא ברשימת התפוצה מקבל מייל שונה לחלוטין בהתבסס על נתונים אלה. אם אתם מנהלים רשימת תפוצה, נסו לחלק אותה לקטגוריות. למשל, אנשים שנרשמו אליכם עם מייל עבודה, איזורים בארץ – כל אלו יכולים לעזור מאד ליצור כותרת שתהיה רלוונטית לקבוצה קטנה.
תהיו אישיים אבל לא בצורה רובוטית
מחקרים פסיכולוגיים שונים בנושא מראים כי אנשים ככלל נוטים להזדהות ולהגיב יותר טוב לבני אדם אחרים, מאשר למכונות, רובוטים או, במקרה שלנו, לאימייל אוטומטי. איך מתגברים על המכשול הזה? במקום להשתמש בגוף שלישי שיוצר ניכור, השתמש בגוף ראשון, וצור מעין קשר, גם אם מוגבל, עם הקורא שלך.
נסה לחתום בשם שלך, או הקפד ששמו של מישהו מהצוות שלך יהיה חתום. כך הקוראת תרגיש כי יש אדם מאחורי התוכן, ולא מענה אוטומטי (גם אם זה לא נכון). מעבר לכך, זה יוצר אצל הקורא אמינות מסויימת במוצר שלך: אם יש למוצר (או לדיל שאתה מציע) שם, מתגברת התחושה שמדובר במשהו אמין ובטוח.
הוסיפו קצת וידאו או גיף
מאחר ושימוש בכמה שפחות מילים מגביר את האפקטיביות, שילוב וידאו בתוכן המייל (מה שמצריך מהקורא לחיצה אחת פשוטה), מקל על חייו וגם על חייך בסופו של דבר, כי כך גובר הסיכוי שהוא יצרוך את התוכן. אנחנו לא מדברים על ספקולציה שלנו – כחצי מהמשווקים שמשתמשים בוידאו בקמפיינים שהם שולחים במייל מדווחים על עליה ב- click through rates – מספיק שתשבצו את המילה ״וידאו״ בכותרת – וסיכויי הפתיחה יעלו ב-18%. זאת לצד רוב מכריע (82%) של משווקים שטוענים ששימוש בוידאו הוא אפקטיבי.
אם תקפידו על כל אלו, הסבירות שיפתחו את המיילים שלכם תעלה משמעותית להערכתי.
אני מאמין גדול ב- Walk the talk וכל הדברים שהסברתי למעלה אלו דברים שאני עושה בעסק שלי. והנה החלק השיווקי של כל הניוזלטריה הזו:
אסטרטגיית התוכן והקהילה שלכם יכולות להיות שוות המון כסף ברגע שהיא תתחיל להביא לקוחות ואת כל הידע על הנושא הזה אני משתף בקורס אסטרטגיית התוכן ובניית קהילה שבניתי. הקורס מורכב מעשרות סרטוני הדרכה פרקטיים בהם תלמדו איך לייצר אסטרטגיית תוכן לעסק שלכם, שתהיה שווה כסף. שתהיה שווה לידים. שתעבוד בשבילכם במקום שאתם רק תעבדו בשבילה. המחיר סופר-סופר משתלם, של 400 שקלים והתוכן ממש מושקע. אפשר להתרשם ולהירשם בעמוד קורס אסטרטגיית התוכן באתר ושם גם יחכה לכם.ן סילבוס, כמובן.
Comments