top of page

אחלה בחירה

תוך כמה זמן אפשר להרוויח מתוכן?

עודכן: 13 בדצמ׳ 2021

אלו שמחפשים את הרווחים המהירים וההכנסה הפסיבית יכולים לפרוש מהקריאה כבר בשלב הזה.


נסו לחשוב על הפודקאסט שאתם הכי אוהבים ומעריכים. בשבילי, זה הפודקאסט ״המשחק הגדול״ של ניצן פוקס שסוקר אסטרטגיה פוליטית בינלאומית ומקנה לקוראיו ניתוחי עומק מרהיבים ברמת הדיוק שלהם. את ניצן - לא גיליתי בפרק הראשון של הפודקאסט שלו, וגם לא בפרק ה-14, אלא אי שם אחרי שהוא הפיק כבר מעל ל-40 פרקים. זו היתה גם הנקודה שהצטרפתי לקהילת הפייסבוק שלו, לניוזלטר והתחלתי להתוודע יותר על האתר שלו ותוכנית המנויים שלו וההרצאות בתשלום.


אני לא הבן אדם היחיד שזה קרה לו, כי ככה אנשים מתנהגים עם תוכן. לוקח לנו זמן לתת אמון. הרשתות החברתיות והחשיפה לתכנים דיגיטליים גם בנוייה בצורה שאלו שמתמידים בייצור תוכן מגדילים את הסיכוי שניחשף לתכנים שלהם וכך נהג ניצן, כך שאת הצמיחה הכלכלית האישית שהוא עשה, יחד עם הצמיחה בשיעורי ההשמעה לפודקאסט שלו, הוא הרוויח רק אחרי שהיה לו קילומטראז׳ ועקביות.


כשאתם הקוראים היקרים שלי - ניגשים לתכנן את אסטרטגיית התוכן שלכם, אל תשכחו את הדוגמא של ניצן שתקפה כנראה גם לכל יוטיובר שאתם מעריכים, סופר או מחזאי. לא משנה מה המדיום של התוכן, הוא צובר יותר הכנסות והשפעה ככל שנוצר יותר ממנו. כך למשל, זכויות השידור של סיינפלד ניקנו על ידי נטפליקס בשנת 2019 בחצי מיליארד דולר (!) הרבה יותר מהערך שלהן בזמן שידורי השיא בשנות ה-90 של המאה ה-20.


לתופעה הזו אני קורא ״פרדוקס התוכן״. התכנים הראשונים שתייצרו הם הכי קשים ויקרים להפקה, אך יכניסו גם הכי פחות כסף. לשכנע אנשי תוכן להשקיע כספים בסדרה לא מוכרת על בחור יהודי בשם סיינפלד שמדבר על כלום ושום דבר, זה הרבה יותר קשה מאשר לגרום לפרק ה-180 (סך הפרקים בסדרה) להצליח ולהרוויח. זה גם נכון לגבי התכנים שלכם, וכל יוצר.ת תוכן בעולם: התכנים הראשונים שתייצרו יהיו בוודאות הקשים ביותר לייצור והיקרים ביותר ביחס לכמות המשאבים הראשונית שלכם.


זה בדיוק גם מה שקרה לי. התכנים הראשונים של של תוכניסט והפרקים הראשונים שהעליתי בערוץ היוטיוב היו לי קשים בטירוף לייצור. לא היה לי תקציב, עבדתי שעות ממושכות בעבודה שפחות אהבתי וזה היה פרוייקט הצד שלי, לא הבנתי איך מצלמים ביוטיוב וגם לא הרווחתי שום דבר על התכנים הראשונים, לא מפרסומות ולא מפניות של לקוחות.


רק לאחר שייצרתי מאות פריטי תוכן שכללו ערוץ יוטיוב מפותח, קהילת פייסבוק, אתר אינטרנט עשיר בבלוגים ופרופיל מתוחזק ב-Quora ביחד עם רשימת ניוזלטר שוקקת, פתאום אנשים החלו ״לגלות״ אותי במספרים גדולים וגם לקוחות התחילו להגיע. זה קרה בהדרגה, אך בקצב אקספוננציאלי, כלומר כזה שהופך ונעשה מהיר יותר.


אחת הסיבות לכך נעוצות בעידן הרשתות החברתיות ובאופן שבו פועלים האלגוריתמים שעומדים מאחוריהן. כל רשת חברתית, תהא אשר תהא, פועלת כאשר אלגוריתם מתעדף את התכנים בה. יוטיוב ״מאופטמת״ לכך שזמן הצפייה יהיה מקסימלי, פייסבוק לכך שאנשים ישארו בין כתליה הכחולים כמה שיותר זמן ואפילו Quora הצדיקה והאקדמית כדי שתישהו כמה שיותר זמן בתוך האתר. ככל שאתם מייצרים יותר תוכן ויותר אנשים מגיעים לתוכן שלכם ושוהים בו, כך הרשתות האלו חושפות אתכם ליותר אנשים. ספויילר: עוד כמה פסקאות אני מסביר לכם איך אני עושה את זה.


אך הסיבה המהותית ביותר היא האופן שבו אנשים מתנהגים ברשתות החברתיות. נסו לדמיין טיול דימיוני ללונדון, בו פיית קסמים תציע בפניכם שתי ברירות: להיכנס לחנות של מותג העל Burberry או להיכנס ל-H&M הזולה, ולקחת איזה פריטים שתרצו בחינם. אל תתחכמו איתי, רובם המכריע של האנשים יכנסו לחנות של מותג העל Burberry ויעמיסו את הפריטים הכי יקרים וטובים. גם אם הסיכוי שיעשו בהם שימוש הוא נמוך, לפחות יש להם עכשיו משהו שאפשר למכור באלפי דולרים.


אותו הדבר קורה עם תוכן. בהינתן שכולם מעלים בימינו תוכן וחסמי הכניסה הם נמוכים, אין סיבה ללכת למקום שלא מספק את התוכן הטוב והאיכותי ביותר. לכן, אני לא מתבייש לומר שאם מישהו מחפש ללמוד ניהול קהילות, עדיף לו ללכת ל-30 הסרטונים שמצויים בערוץ היוטיוב שלי והושקעו בצילומם כ-40,000 שקלים, ולמאמר באורך עשרות אלפי מילים שהכנתי בנושא בעשרות שעות עבודה, מאשר ללכת למישהו שיצר על זה מעט מאד תוכן בזול.


עוד מאפיין שמשפיע על הזמן שבו תרוויחו מתוכן קשור במקומות בהם אתם בוחרים לפרסם - האינדוקס של הנכסים. כאשר אתם מעלים פוסט לפייסבוק, זמן מחצית החיים שלו נמוך מאוד. תוך מספר שעות, הוא יעלם לחלוטין מהפידים והסיכוי שבן אדם יפגוש בו משול לסיכוי למציאת בית קפה פתוח עם שירות מלצור מלא ומפנק באמצע משבר הקורונה.


אנשים שלאורך זמן מסתמכים על נוכחות דיגיטלית באמצעות פוסטים בפייסבוק או בלינקדאין, מעכבים את הצמיחה שלהם בהשוואה לאנשים שמעלים תכנים גם לבלוג משלהם, לערוץ יוטיוב או ל-Quora. הסיבה לזה היא שאתר, יוטיוב ו-Quora הם נכסים אשר מתאנדקסים בגוגל ולאורך זמן יביאו צפיות וטראפיק ממקורות שחיפשו את הנושא. פוסטים בפייסבוק או בלינקדאין יכולים להיות אחלה של צעד טקטי, אך לא יביאו השפעה לאורך זמן אוו במיוחד אם תצאו לחופשה.


תכנים מתאנדקסים הם תכנים שתמיד יעבדו בשבילכם. חשוב להשקיע בהם. אסור לוותר עליהם. עובדה שבזמן שאני כנראה עושה משהו אחר, אתם קוראים את המאמר הזה ועשויים להירשם לאחת מהסדנאות שלי, להיחשף ליוטיוב שלי ולהשאיר לי ליד, או לצפות בסרטון שלי על לייפסטייל ביזנס ולהצטרף לקורס הדיגיטלי שלי במטרה לייצר עבור עצמכם אסטרטגיית תוכן שופעת. על הדרך, אני גם ארוויח כסף מהפרסומות שתקפוץ לכם ברגע שתלחצו על Play. ככה שמקורות ההכנסה שלי מתגוונים על הדרך. כל זה לא קורה אם אתם מסתמכים רק על נכסים בלתי מתאנדקסים כמו פייסבוק או לינקדאין. במילים אחרות: פרמטר מרכזי במהירות שבה תכניסו כסף מתוכן תלוי בהתמקדות האסטרטגית שלכם בנכסים מתאנדקסים.

אתם מהמתייאשים? רוב האנשים שהיו מסתכלים על אותם מספרים בדיוק שלי - כמה הכנסות יש לי וכמה עוקבים התכנים שלי הצליחו להביא אחרי שנתיים של פעילות - היו פורשים באופן מיידי ומכריזים על הפעילות שלהם ככישלון חרוץ. אחרי שנתיים של פעילות, היו לי רק 5,000 עוקבים בכל הרשתות החברתיות וכמעט ולא היו לי הכנסות שנבעו ישירות מפניות שהגיעו אליי מהתוכן.


אחרי שלוש שנים, גדלתי כבר ל-20 אלף.


אחרי ארבע שנים, זה נשק ל-60 אלף.


כלומר קצב הגידול רק הלך ונעשה מהיר יותר, כך גם הגידול בהכנסות של החברה שפתחתי ובפרופיל הלקוחות שהבאתי שהיום עומד על אלפי לקוחות קטנים וחלק מהתאגידים הגדולים בישראל שאני גאה לתת להם שירות. אבל זה הכל עניין של פרספקטיבה - אם אתם אנשים שיפוטיים כלפי עצמיכם, אתם תגידו כבר אחרי שנה או שנתיים שזהו, אתם גרועים, זה לא עבד, nice try ותחזרו למה שעשיתם קודם. אני לא רוצה שתהיו האנשים האלה, למרות שהסרטון המשעשע הזה שהכנתי מסביר בצורה הטובה ביותר למה אני חב את הצלחתי לאנשים שעובדים ללא אסטרטגיית תוכן.



אז כמה זמן זה ייקח בוודאות, אני לא יכול לומר. אבל אני חושב שקריאת המאמר הזה ביחד עם צפייה עד הסוף בסרטונים שהופיעו בו, תיתן לכם את כוכב הצפון לפיו צריך ללכת כדי להתחיל להרוויח מתוכן. אתם הרבה יותר ממוזמנים להמשיך ללמוד ממני וממה שאני מאמין בו בקורס אסטרטגיית התוכן שלי. אבל מה זה בכלל אסטרטגיית תוכן?


אסטרטגיית התוכן שלי היא בתכלס זו שמאפשרת לי בכלל להשקיע בבלוג הזה.

גם אסטרטגיית התוכן והקהילה שלכם יכולות להיות שוות מיליונים. את כל זה אני משתף בקורס אסטרטגיית התוכן, שהוא סדרת סרטונים בהם תלמדו איך לייצר אסטרטגיית תוכן לעסק שלכם, שתהיה שווה כסף. שתהיה שווה לידים. שתעבוד בשבילכם במקום שאתם רק תעבדו בשבילה. השקעתי מאד ביצירת התכנים כדי שיהיו פרקטיים וילוו אתכם בכל שלב מבנתיית התשתית ועד לרווחים. ובתכל׳ס זה גם במחיר סופר-סופר משתלם, של 400 שקלים. אפשר להירשם באיזור הייעודי של קורס אסטרטגיית התוכן באתר ושם גם יחכה לכם.ן סילבוס, כמובן.

אוהב מלא,

נאור





152 צפיות0 תגובות

Komentar


bottom of page